واردات دارو از کشور آلمان
چرا شرکت افلاک مارکت، داروهای آلمانی وارد می کند؟ کشور آلمان، دارنده رتبه اول صادرات دارو در سطحی جهانی می باشد. علاوه بر ایران، کشورهای جهان اولی چون ژاپن، کانادا، سوئد و انگلیس هم از کشور آلمان، دارو تهیه می کنند. 19 درصد از حجم واردات از کشور صنعتی آلمان به ایران مختص به دارو می شود. متاسفانه، میزان مصرف دارو در ایران نسبت به میانگین مصرف دارو در سطح جهانی، فوق العاده بالا است. از این رو، تامین دارو در ایران، دغدغه مسئولین می باشد. برای تامین میزان داروی مورد نیاز بایستی از داروسازی های معتبر جهانی، کمک گرفت. سیاست حمایت از تولیدکنندگان داخلی، فرآیند واردات دارو را سخت کرده است.
واردات دارو در سراسر دنیا با حساسیت بالایی همراه می باشد، چرا که دارو، مستقیما بر روی سلامتی افراد تاثیر می گذارد. با افت کیفیت داروهای صادراتی، ضررهای جبران ناپذیری به بار می آید. دارو، یکی از اصلی ترین نیازهای هر کشوری در زمینه سلامتی می باشد که بایستی به اندازه، تامین شود. هر گونه کمبودی در میزان داروی کشور، وضعیت سلامت کشور را دچار چالش می کند.
نحوه سفارش دارو از آلمان به کمک شرکت های واسط
نحوه سفارش دارو از آلمان چگونه است؟ هدف از واردات دارو، رفع کمبودهای دارویی موجود در کشور می باشد. احتمالا شما هم در هنگام خرید دارو از داروخانه ها، متوجه ناموجود بودن برخی از داروها و کم بودن میزان برخی از آن ها شده اید. واردات دارو توسط شرکت های واسط انجام می شود. شرکت افلاک مارکت در زمینه واردات دارو فعالیت دارد. با توجه به نیاز کشور، شرکت افلاک مارکت اقدام به واردات دارو از خارج کشور می کند. رعایت اصول و قوانین در واردات دارو، اهمیت بالایی دارد.
برخی گمان می کنند که می توانند داروهای مورد نیاز خود را از کشورهای خارجی خرید کنند. در حالی که تامین دارو برای مصارف شخصی، سخت می باشد. شاید شما هم شنیده اید که برخی برای تامین داروهای حیاتی از مسافران خارجی کمک می گیرند. واردات دارو به صورت مسافری، محدودیت دارد. فرض کنید که داروی مورد نیاز خود را برای 3 ماه، تامین کردید، برای روزهای بعدی چه برنامه ای دارید؟ بهترین راه برای دسترسی به دارو، کمک گرفتن از شرکت های واسط می باشد. از این رو، می توان به شرکت های واسط مراجعه کرد و از آن ها برای واردات کمک گرفت.
نحوه سفارش دارو از آلمان چگونه است؟
آیا واردات از کشور آلمان، سخت می باشد؟
راه های سفارش دارو از آلمان با توجه به قوانین سختگیرانه، محدود می باشد. اکثر کشورهای جهان، ترجیح می دهند داروهای مورد نیاز خود را از کشور آلمان تامین کنند. تجهیزات پزشکی فوق پیشرفته کشور آلمان برای تمام کشورهای جهان، جذاب می باشد. کشور آلمان برای هر بیماری، راه درمانی طراحی کرده است. در حال حاضر، آلمان، رتبه اول صادرات دارو در سطح جهان می باشد. با توجه به تولیدات دارو در این کشور، ظرفیت صادرات افزایش پیدا کرده است. به عبارتی، کشور آلمان، ظرفیت بالایی در زمینه واردات و ذخیره سازی دارو دارد. از این رو، به بزرگ ترین صادر کننده دارو در جهان تبدیل شده است.
کشورهایی که خارج از اتحادیه اروپا هستند، برای خرید و واردات دارو با قوانین سختگیرانه ای روبه رو می شوند. قوانین سختگیرانه با هدف برقراری تعادل بین تولیدات و صادرات دارو اعمال شده اند. داروهای تولید شده در این کشور، قیمت بالایی دارند. از این رو، واردات با سرمایه کم، امکان پذیر نیست. برای واردات دارو از آلمان، مشکلاتی اعم از بالا بودن هزینه حمل و نقل، بیمه کالا، هزینه های ترخیص، مالیات و عوارض گمرکی، وجود دارد. از این رو، فقط شرکت های واسط که به قوانین مسلط هستند، می توانند دارو خریداری کنند و از طریق گمرک، وارد کشور نمایند.
شرایط واردات دارو از آلمان
نحوه سفارش دارو از آلمان در تامین سلامتی بیماران اهمیت بالایی دارد. دارو، مستقیما بر روی سلامتی بیماران تاثیر می گذارد. از این رو، وزارت بهداشت بر واردات دارو، نظارت ویژه ای دارد. کلیه سختگیری ها در راستای تضمین سلامت و اصالت داروها می باشد. مهم ترین کالای وارداتی از آلمان به ایران، محصولات دارویی است. واردات برخی از داروها توسط وزارت بهداشت، ممنوع اعلام شده است. یکی دیگر از دلایل سختگیرانه واردات داروها، اختصاص ارز دولتی به واردات دارو می باشد.
سفارش دارو از کشور آلمان
نحوه سفارش دارو از آلمان به صورت انبوه، محدودیت هایی دارد. در چند سال گذشته، وزارت بهداشت با هدف تامین نیازهای دارویی از تولیدات داخلی و داروسازهای ایرانی، حمایت کرده است. با این وجود، هم چنان نیاز به واردات دارو می باشد. برخی از داروها، نایاب هستند و میزان تولید آن ها در داخل کشور، تقریبا نزدیک صفر است. از این جهت، وزارت بهداشت با اختصاص ارز دولتی، شرکت های واسطه را تشویق به واردات می کند. از طرفی، گمرک کشور با هدف افزایش واردات دارو از شرکت های واسطه، حمایت می کند. به این منظور، مالیات بر ارزش افزوده از 9 درصد به 1 درصد و نرخ حقوقی گمرکی از 4 درصد به 1 درصد، کاهش پیدا کرده است.
مراحل خرید دارو از خارج کشور
مرحله اول: پیدا کردن تولید کننده معتبر
راه های سفارش دارو از آلمان به کمک شرکت های واسطه صورت می گیرند. اولین قدم در خرید دارو از خارج کشور، پیدا کردن تولید کننده مجرب و معتبر است. شرکت های واسطه بایستی شرکت های تولیدی معتبر که سابقه خوبی در تولید دارو دارند را پیدا کنند. هدف، وارد کردن داروهای با کیفیت می باشد. از این رو، ارتباط گیری با شرکت های تولیدی، اهمیت بالایی دارد.
مرحله دوم: مذاکره و دریافت نمونه دارو
نحوه سفارش دارو از آلمان به مذاکره شرکت واسطه و شرکت تولید کننده بستگی دارد. پس از ارتباط گیری، شرکت های واسطه بایستی به شناخت متقابل از شرکت های تولیدی برسند. شناخت متقابل با بررسی نمونه محصولات تولیدی شرکت ها انجام می شود. پس از بررسی کیفیت نمونه محصولات ارسالی و اعتبارسنجی شرکت، در مورد همکاری یا عدم همکاری با شرکت های تولید کننده، تصمیم گیری می شود. مذاکره و معامله، مطابق با قوانین و ضوابط تجارت بین المللی، صورت می گیرد. پس از توافق، هزینه های خرید واریز می شوند. فرآیند اعتبارسنجی کیفیت شرکت و محصولات ارسالی شامل موارد زیر می شود:
1- جست و جو در فضای اینترنت و کسب اطلاعاتی در رابطه با اعتبار آن شرکت
2- بررسی پروفایل شرکت تولید کننده
3- مشورت با شرکت های دارویی بازرگانی ایرانی
4- بررسی سوابق شرکت تولید کننده از طریق اطلاعات ثبت شده در سایت های خارجی
محاسبه تعرفه واردات دارو
مرحله سوم: عقد قرارداد و صدور پیش فاکتور
مرحله بعدی، عقد قرارداد بین شرکت واسطه و شرکت تولید کننده می باشد. شرکت واسطه بایستی از نظر حقوقی، قرارداد محکمی با شرکت تولید کننده ببندد. نحوه پرداخت مبلغ، تعهدات طرفین و نحوه پرداخت جریمه در صورت عدم عمل به تعهدات بایستی در قرارداد ذکر شوند. کلیه مشخصات داروها که شامل تعداد داروها، نوع و قیمت آن ها می باشد، در پیش فاکتور آورده می شود. تنظیم پیش فاکتور بر عهده شرکت تولید کننده می باشد.
مرحله چهارم: دریافت مجوزهای واردات دارو
شرکت های واسطه بایستی اقدام به دریافت مجوزهای واردات دارو نمایند، چرا که برای ترخیص داروها از گمرک بایستی مجوزهای مربوطه به گمرک تحویل داده شوند تا در هنگام ترخیص داروها، مشکلی ایجاد نشود.
مرحله پنجم: واریز وجه به حساب شرکت تولید کننده
پس از عقد قرارداد، مطابق با روشی که طرفین به توافق رسیده اند، کلیه هزینه های واردات داروها بایستی به حساب شرکت تولید کننده دارو، واریز شود. هزینه های ترخیص کالا هم به حساب گمرک واریز می شود.
مرحله ششم: تعیین شیوه حمل و نقل محموله خریداری شده
برای حمل و نقل دارو از خارج کشور به داخل ایران، سه روش مختلف وجود دارد. اگر قصد دارید با سرعت بالایی داروهای خریداری شده را وارد کنید، حمل و نقل هوایی را انتخاب کنید. حمل و نقل هوایی از فاسد شدن داروهای وارداتی، جلوگیری می کند. حمل و نقل زمینی و دریایی از جمله راه های سفارش دارو از آلمان هستند که بسته به نوع داروهای خریداری شده، کشور مبدا و هزینه های حمل و نقل، انتخاب می شوند. در نظر داشته باشید که امکان واردات داروهای ممنوعه به هیچ عنوان وجود ندارد. فقط داروهایی که در فهرست تصویب شده داروهای ایران قرار دارند را می توان وارد ایران کرد.
مرحله هفتم: ترخیص کالا از گمرک
پس از تخلیه کالاهای وارداتی، زمان ترخیص کالا از گمرک فرا می رسد. شرکت های واسطه بایستی مراحل قانونی ترخیص داروهای وارداتی از گمرک را طی کنند. بعد از طی کردن تشریفات گمرکی، چرخه فروش داروهای وارداتی آغاز می شود.
مرحله هشتم: تخمین هزینه ها
پس از طی کردن راه های سفارش دارو از آلمان، نوبت به فروش داروهای وارداتی می رسد. شرکت واسطه بایستی داروهای وارداتی را قیمت گذاری کند تا بتواند به فروش برساند. در قیمت گذاری، هزینه های واردات برآورد می شوند.
ممنوعیت واردات دارو
شرکت های واسطه برای واردات دارو از آلمان به چه مدارکی نیاز دارند؟
شرکت های واسطه برای سفارش دارو از آلمان بایستی لیستی از شرکت های تولید کننده دارو با آدرس دقیق تهیه کنند. داشتن برگه نمایندگی از وزارت بازرگانی، فرم تقاضای واردات دارو، تاییدیه های مختلف، برچسب فارسی، فرم ارزیابی محصول، مجوز فروش انحصاری محصولات شرکت تولید کننده دارو در ایران و فرم قیمت دارو، الزامی است. علاوه بر این مدارک، شرکت های واسطه بایستی گواهینامه CPP کشور مبدا را به تایید سفارت ایران برسانند و به شرکت تولید کننده تحویل دهد.
نحوه سفارش دارو از آلمان شامل ارائه گواهینامه DMF یا Drug Master File می شود. گواهینامه DMF، یک فایل ارسالی به سازمان غذا و دارو می باشد که اطلاعاتی اعم از روش های ساخت دارو، مقالات مرتبط، چگونگی مصرف و بسته بندی آن را انتقال می دهد. افلاک مارکت، یکی از کمپانی های واردکننده دارو از آلمان می باشد. محصولات دارویی، جزو پرتقاضاترین محصولات وارداتی از آلمان هستند که ارزش واردات محصولات دارویی از آلمان به ایران، معادل 242 میلیون دلار در سال می باشد.
ممنوعیت واردات دارو
چه داروهایی را نمی توان از راه های سفارش دارو از آلمان، وارد ایران کرد؟ شرکت های واسطه نمی توانند آن دسته از داروهایی که ورودشان ممنوع است را از گمرک ترخیص کنند. داروهایی اعم از آموکسی سیلین ها، اکسی کدون، سودوافدرین، گرانول نیتروگلیسیرین، اریترومایسین، بوپرنورفین، کدئین فسفات، ترامادول هیدروکلراید، پنی سیلین جی، متادون هیدروکلراید و آمینو پنی سیلانیک اسید شامل ممنوعیت واردات می شوند. از این رو، به هیچ عنوان نمی توان این دسته از داروها را وارد کشور کرد.
تعرفه واردات دارو از آلمان
نحوه سفارش دارو از آلمان تحت تاثیر قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد. شرکت های واسطه بایستی مطابق قوانین و مقررات ایران عمل کنند. اشخاص حقیقی، پس از گرفتن موافقت های اصولی واردات دارو از اداره کل نظارت بر امور دارو و وزارت بهداشت، اجازه واردات محصولات دارویی را دریافت می کنند. در نظر داشته باشید که داروها از شرکت های معتبر خریداری می شوند. کیفیت نمونه محصولات ارسالی توسط مسئول فنی که دکتر داروساز می باشد، بررسی می شود.
واردات دارو به کمک شرکت افلاک مارکت
نحوه سفارش دارو از آلمان چگونه است؟ گمرک ایران برای واردات و ترخیص کالاها، تعرفه های مشخصی را برآورد می کند. تعرفه واردات کالاهای دارویی از آلمان بسته به نوع دارو، تعیین و محاسبه می شود. تعرفه واردات کالاهای دارویی را نمی توان به صورت یکسان، اعلام نمود. برای اطلاع از مبلغ دقیق تعرفه های تعیین شده بایستی به سازمان گمرکی کشور مراجعه کرد.
مدت زمان ارسال دارو از آلمان به ایران
نحوه سفارش دارو از آلمان به سه صورت می باشد. بسته به شیوه حمل و نقل، مدت زمان ارسال دارو از آلمان به ایران، محاسبه می شود. سریع ترین روش ارسال دارو از آلمان، حمل و نقل هوایی می باشد. حمل و نقل هوایی از فرودگاه های بین المللی کشور آلمان اعم از برلین، هامبورگ، کلن، مونیخ و فرانکفورت انجام می شود. از این رو، مدت زمان ارسال دارو از آلمان به ایران، بسته به مبدا، متغیر است. پس نمی توان زمان دقیقی را برای ارسال داروها محاسبه کرد. مدت زمان ارسال دارو از آلمان به ایران بسته به نوع هواپیما، نوع شرکت هواپیمایی (خارجی یا ایرانی بودن)، نوع پرواز (مستقیم یا غیرمستقیم بودن) و شرایط فرودگاه مبدا به صورت حدودی، تعیین می شود.
نوع هواپیما، شرکت هواپیمایی و پرواز بر روی هزینه ارسال محموله های دارویی تاثیر دارند. البته، وزن و حجم محموله هم بر روی هزینه ارسال، تاثیرگذار هستند.